Uw huisdier heeft vlooien. Dit weet u doordat u in uw vlooienkam vlooienpoepjes heeft gevonden, donkere korreltjes die op een nat keukenpapiertje een rood/bruine kring vormen.

En nu?

5 % van de vlooien zit op uw dier, 95% in de omgeving in de vorm van eitjes, larven en poppen. Één vlo legt tot 50 eitjes per dag. Poppen kunnen zich onder de minst gunstige omstandigheden toch nog 8 maanden in leven houden. Onze huizen zijn de ideale omgeving voor de vlo die het hele jaar lang ene plaag kunnen vormen (tenzij u geen verwarming heeft).

Het duurt minimaal 3 maanden om een vlooienplaag onder controle te krijgen.
Stap 1

Maak het dier vlo vrij door de toediening van een Vlokill pil van Beaphar. Deze werkt binnen 15 minuten en na 6 uur zijn alle vlooien op het lichaam van uw huisdier dood. Mag tijdens dracht en lactatie gebruikt worden. Het product kan veilig gebruikt worden in combinatie met andere middelen.

Stap 2

Maak de omgeving van het huisdier vlo vrij, dit zal enkele keren herhaald moeten worden. U doet dit met een omgevingsspray. Stofzuigen vooraf aan gebruik! Naderhand niet dweilen! Denk ook aan uw auto, deurmatten enz.

Stap 3

Behandel al uw huisdieren met een product tegen vlooien

Stap 4

Ontworm uw huisdieren. Vlooien kunnen lintwormen overbrengen (sommige zijn overdraagbaar op mensen), dus deze stap is erg belangrijk.

Waardoor “mislukt” vlooienbestrijding:

  • Als de vloeistof ook op uw handen komt, of gemorst wordt, waardoor de juiste hoeveelheid niet wordt toegediend
  • Als de vloeistof op een onjuiste plaats wordt toegediend
  • Als een hond te snel na toediening zwemt of wordt gewassen
  • Als de dieren niet lang of vaak genoeg behandelend worden (62% van de gevallen)
  • Als niet alle dieren in huis gelijktijdig worden behandeld. Zeker bij een plaag kunnen ook konijnen en vogels een plaag in stand houden
  • De omgeving wordt niet (juist) behandeld