Ook voor dieren is een gezond gebit belangrijk. Bij Oud Suyt vinden we het belangrijk dat we baasjes goed informeren over gebitsverzorging en helpen graag met het gezond houden van het gebit. Daarom organiseren wij 4 x per jaar het Tandenspreekuur in onze winkel en hebben we een handleiding gemaakt, Hoe Poets ik de Tanden van mijn Hond of Kat?

Tandenspreekuur

Bij Oud Suyt kan je 4 x per jaar gebruik maken van het gratis “tandenspreekuur”. Esther Vamos, dierenarts en tandheelkundige bekijkt gratis het gebit van jouw hond. Zo mogelijk wordt het gebit schoongemaakt, krijgt je tips en ontvangt je ook nog eens advies.

Tandenpoetsen

Dieren moeten wennen aan gebitverzorging. Hieronder volgt een stappenplan voor zowel een hond als een kat, waarbij je leert hoe tanden het beste gepoetst kunnen worden. Probeer dit met geduld te doen en blijf het proces regelmatig herhalen. Er wordt aangeraden om het gebit van uw hond of kat bij voorkeur dagelijks maar zeker minimaal 2 keer per week te poetsen.

Heeft jouw hond of kat er genoeg van of wordt het vervelend? Stop er dan mee. Het gaat nog vaak gebeuren, dus het poetsen mag geen straf worden!

 

Tip van Amber: Gebruik geen humane tandpasta. Deze bevat fluoride en schuim vormende stoffen die indien doorgeslikt o.a. darmstoornissen bij hond of kat kunnen veroorzaken.

 

 

Hoe Poets ik de Tanden van mijn Hond of Kat?

Tanden van de hond poetsen.

Wat goed dat je gaat proberen de tanden van jouw hond te poetsen! Veel honden laten dit, na wat oefenen en geduld, prima toe. Probeer elke stap een week voordat je doorgaat met een vervolgstap. Vino (de hond) ziet tandenpoetsen als een spelletje en komt gelijk aanrennen als hij de tandenborstel ziet!

Stap 1
Laat jouw hond de tandpasta met kipsmaak van je vinger af likken. De meeste honden zien dit als een traktatie. Til ook af en toe de lip van jouw hond op, zodat hij/zij hieraan kan wennen.

Stap 2
Smeer de tandpasta op de tandenborstel en laat jouw hond het hier vanaf likken, zo went jouw hond aan het gevoel van de tandenborstel.

Stap 3
Als jouw hond gewend is aan de tandenborstel kan je de lip optillen en de zijkant van de tanden en kiezen poetsen.


Stap 4
Als de hond aan bovenstaande stappen gewend is, kan je proberen de bek te openen en de boven- en onderzijde te poetsen en als laatste de binnenzijde.

Tip van Amber: Laat de onderkaak steunen op jouw hand en dek de ogen niet af. Dit is prettiger dan wanneer het huisdier geen zicht hebben op wat er gebeurt.


Is het gelukt?

Maak dan een leuke foto van het poetsen en deel deze met ons via mail of Facebook.
Veel succes samen!

Tanden van de kat poetsen

Wat goed dat je gaat proberen om de tanden van jouw kat te poetsen! Veel katten laten dit, na wat oefenen en geduld, prima toe. Probeer elke stap een week voordat je doorgaat met een vervolgstap Otje (de kat) is zo dol op de tandpasta dat ze meteen aan komt rennen als ze de verpakking hoort!

Stap 1
Laat jouw kat de tandpasta met kipsmaak van je vinger af likken. De meeste katten zien dit als een traktatie. Til ook af en toe de lip van jouw kat op, zodat hij/zij hieraan kan wennen.

Stap 2
Smeer de tandpasta op de kattentandenborstel en laat jouw kat het hier vanaf likken, zo went jouw kat aan het gevoel van de tandenborstel.

Stap 3
Als jouw kat gewend is aan de tandenborstel kan je de lip optillen en de zijkant van de tanden en kiezen poetsen.

Stap 4
Als de kat aan bovenstaande stappen gewend is, kan je proberen de bek te openen en de boven- en onderzijde te poetsen en als laatste de binnenzijde.

Tip van Amber: Laat de onderkaak steunen op jouw hand en dek de ogen niet af. Dit is prettiger dan wanneer het huisdier geen zicht hebben op wat er gebeurt.

Is het gelukt? 

Maak dan een leuke foto van het poetsen en deel deze met ons via mail of Facebook.
Veel succes samen!